BTC news

BTC nieuws

August 9, 2020

Leden van de Crypto-gemeenschap hebben 0,7 BTC gedoneerd aan het slachtoffer van een phishing-zwendel die zijn volledige Bitcoin-besparingen heeft verloren.

Community doneert 0,7 BTC aan slachtoffer van phishing die zijn volledige Bitcoin-bezittingen verloor

De cryptogemeenschap heeft zich gesteund ter ondersteuning van het slachtoffer van een phishing-regeling die 12 Bitcoins (BTC) verloor – het geheel van het bezit van de investeerder dat in zeven jaar was opgebouwd.

Op 12 juni tweette Eric Savics, de gastheer van Protocol Podcast, dat hij zijn volledige Bitcoin-besparingen heeft verloren nadat hij de zaadzin voor zijn hardware-portemonnee had ingevoerd in een kwaadaardige bedrieger van de KeepKey-app vanuit de Google Chrome-winkel.

Binance exchange

Savics verklaarde dat hij had gehoopt in de toekomst een appartement te kunnen kopen met de fondsen en verklaarde: “Al mijn spaargeld is weg, ik heb geen Bitcoin.”

Tegen de huidige prijzen was de Bitcoin-voorraad van Savics meer dan $ 110.000. Binance maatreglen zijn hetzelfde.

Community doneert 0,7 BTC aan slachtoffer van oplichting

De post van Savics trok sympathieke woorden van vooraanstaande figuren in de crypto-industrie, waaronder Binance-medeoprichter CZ, ShapeShift-CEO Erik Voorhees en CasaHODL CTO Jameson Lopp.

Bitvavo exchange

Andere toeschouwers kozen er echter voor om BTC te doneren aan Savics, met Twitter-gebruiker OrangeDog als antwoord: “Eric, kun je een BTC-adres plaatsen? Ik zal wat doneren om je saldo op nul te krijgen. ‘ Bitvavo is een handig app.

Op het mment van schrijven heeft de portemonnee van Savics bijna 0.709 BTC ontvangen, ter waarde van ongeveer $ 6.650 tegen huidige prijzen. Mocht Savics het verloren geld terugvorderen, dan heeft hij beloofd de gedoneerde Bitcoin terug te sturen naar zijn afzenders.

Prominente cryptocriticus en econoom Nouriel Roubini, merkte ook het bericht van Savics op en tweette:

“1 van de 1000’s van dagelijkse oplichting in de Bitcoin / Shitcoins-wereld. ER IS GEEN VEILIGHEID IN SHITCOIN LAND! Miljarden verloren dagelijks aan dergelijke oplichting en crypto-overvallen. Als iemand mijn creditcard- of bankrekeninggegevens steelt, krijg ik 100% terugbetaald met een oproep van 1 minuut. ”