Dagje | General

Een dagje weg, waar kun je allemaal terecht als je op vakantie bent in Mallorca?

August 22, 2020

Mallorca staat bekend om zijn zon, zee en sangria en is al tientallen jaren populair bij Britse toeristen. De briljante stranden trekken veel mensen jaar na jaar in de grote resorts en begrijpelijkerwijs ook, maar als je zin hebt om er op uit te gaan, welke excursies zijn er dan te genieten in Mallorca? Laten we eens kijken naar de dagjes weg van dit moment:

Palma en zijn kathedraal, een must bij een dagje uit in Mallorca

Breng een bezoek aan de chique hoofdstad van het eiland, Palma, met zijn prachtige jachthaven. Het gebied wordt overzien door de dominante kathedraal van La Seu, die een prachtig gotisch ontwerp heeft. De kathedraal werd uiteindelijk voltooid in 1601 na meer dan 300 jaar bouwen en werd later door Gaudi van binnen veranderd. Zeker een bezoek waard!

o Het oranjebloesempad. Beschreven als gemakkelijk de meest populaire excursie in Mallorca, krijgt u de mogelijkheid om te reizen aan boord van de ‘Orange Blossom Express’, een beroemde houten trein, van waaruit u in staat zal zijn om een scala aan opmerkelijk schilderachtige landschappen te bekijken, waaronder dennenbossen, prachtige dorpjes en kleurrijke citrusboomgaarden. U krijgt ook de kans om een stap terug in de tijd te doen, wanneer u een Mallorcaans landhuis bezoekt, vergeet alleen niet alle treinkaartjes te kopen.

Bezoek de Incamarkt als je een dagje uit gaat in Mallorca

o Inca-markt. Bezoek deze levendige markt in het centrum van het eiland. U zult het een geweldige ervaring vinden waar het hele gezin van zal genieten en het zal u een echt inzicht geven in de lokale cultuur. De markt staat bekend om de verkoop van lokaal geproduceerde lederwaren die u heel redelijk kunt kopen.

Bezoek de grotten van Drach

o Grotten van Drach. Een magische serie grotten aan de prachtige oostkust waar u een wereld van grotten en meren zult ontdekken. Wen er maar aan de vele ‘stalagmieten’ en ‘stalactieten’ formaties die ongelofelijk mooi zijn om te zien.

Hopelijk geeft dit artikel u een paar idee├źn over wat u moet doen voor een toekomstige vakantie naar Mallorca die u misschien van plan bent om verder te reizen. Het hoofdseizoen om naar het eiland te reizen is het zomerseizoen dat tussen mei en oktober duurt.