Wasmachines

Iedereen wil graag een wasmachine, maar wat zijn de belangrijkste factoren die je moet onderzoek om de beste modellen te kopen?

August 8, 2020

De wasmachine is een van de meest gewilde mechanische apparaten in de moderne samenleving. Net als alle andere consumentgerichte apparaten hebben ook deze machines aanzienlijke veranderingen ondergaan, zowel in hun ontwerp als in hun inhoud. Van de oorspronkelijke ruwe vorm werd dit apparaat getransformeerd naar verbeterde versies zoals semi-automatisch, volautomatisch en vervolgens naar een programmeerbare machine.

Het was echt een bewogen reis voor dit resultaatgerichte apparaat in de afgelopen 4 decennia. Veranderingen werden onvermijdelijk omdat de behoeften van de consument ook snel veranderden. Hun eisen zijn divers. In de context van de hectische levensstijl van de hedendaagse maatschappij zijn ze op zoek naar bijzondere kenmerken die de last van huishoudelijke taken kunnen verlichten. Programmeerbare machines zouden voor een groot deel kunnen voldoen aan de verwachtingen van de moderne huishoudmakers.

Hoe kunnen we de wasmachine het beste gebruiken in onze nieuwe woning?

Maar er waren bepaalde andere beperkingen dan de werkpatronen van de wasmachine die ze willen aanschaffen. Veel consumenten die in kleine huishoudens zoals appartementen wonen, moeten rekening houden met de beschikbare ruimte om de machine te installeren. Hoewel moderne machines zeer utilitair zijn, zijn ze aanzienlijk groot in omvang om een aanzienlijke ruimte in te nemen. In dergelijke omstandigheden zijn compacte wasdrogers en combimachines de juiste alternatieven. Kleine gezinnen zullen minder kleding moeten wassen en daarom worden kleine en compacte apparaten gezocht in hun streven om ruimte te besparen. Een bijkomend voordeel is dat de compacte machines goedkoper zijn dan de grotere versies.

Er zijn enorm veel verschillende wasmachines te koop op dit moment

Als reactie op de toenemende vraag in de markten hebben toonaangevende fabrikanten innovatieve wasmachines geïntroduceerd die compact maar resultaatgericht zijn. Zanussi, LG, Samsung, Bosch en Beko behoren daartoe. De compacte versies van deze machines of wasdrogercombinatie hebben dezelfde kenmerken als de grotere machines. Met draaisnelheden van 1000 tot 1300 toeren per minuut zijn de machines in staat om 3 tot 7 Kg kleding te verwerken.

Sommige van deze machines kunnen het afzonderlijk wassen en drogen vergemakkelijken. Programmeerbare machines kunnen zo worden ingesteld dat ze starten op een vooraf bepaalde tijd, die kan worden uitgerekt tot ongeveer 20 uur. Er zijn verschillende temperatuuropties en in de meeste machines zijn steevast 3 tot 5 opties beschikbaar. Een van de nieuwste producten heeft 9 wasprogramma’s om het wassen van kleding met verschillende texturen te vergemakkelijken.