General

Nikki Blonsky over Coming Out as Gay: “Het was een lange tijd komen”

August 20, 2020

De ‘Hairspray’-ster gebruikte TikTok en het iconische homohym van Diana Ross om aan te kondigen:’ Ik kom eraan. ‘ Ze stelt zich open voor The Hollywood Reporter over het toetreden tot een gemeenschap die haar al had omarmd, John Travolta het nieuws sms’en en waarom ze nog steeds trilt.

 

De ‘Hairspray’-ster gebruikte TikTok en het iconische homohym van Diana Ross om aan te kondigen:’ Ik kom eraan. ‘ Ze stelt zich open voor The Hollywood Reporter over het toetreden tot een gemeenschap die haar al had omarmd, John Travolta het nieuws sms’en en waarom ze nog steeds trilt.

Het eerste wat Nikki Blonsky zei toen ze aan de telefoon kwam om te bespreken hoe ze in het weekend naar buiten kwam, is haar excuses aanbieden.

 

“Mijn stem is een beetje schor omdat ik letterlijk het hele weekend niets anders heb gedaan dan Debbie Gibson en‘ I’m Coming Out ’van Diana Ross te zingen, ‘vertelde ze maandagavond aan The Hollywood Reporter. Haar stem – degene die haar op 17-jarige leeftijd een doorbraakrol bezorgde in Adam Shankman’s musical Hairspray 2007 – was schor, maar niet genoeg om de opwinding van het delen van haar ervaring als nieuw lid van de LGBTQ-gemeenschap te stillen, slechts enkele dagen voor het einde van De Pride-maand van juni. Blonsky, nu 31, opende zich met de verrassingsaankondiging, reageerde op reacties van Gibson, Shankman en Hairspray co-ster Brittany Snow en hoe ze de onthulling met haar publicist strategiseerde.


Je hebt een heel weekend gehad …

 

Ik denk het wel, ja [lacht] …

 

Hoe heb je besloten om het op deze manier te doen?

 

Ik was al een beetje op Alec Mapa’s Instagram Live verschenen tijdens een liefdadigheidsevenement voor het Transgender Law Centre, en we hebben net besloten dat, weet je, ik nooit iemand ben geweest die graag iets heel [stilletjes] doet, dus ik was als, als ik naar buiten kom, dan zeg ik het, weet je?

 

Laten we het hebben over de aankondiging zelf. Hoe ben je tot de beslissing gekomen om op TikTok in een achtertuin met Diana Ross te dansen door lipsynchronisatie met een van de meest iconische homohymnes?

 

Ik heb dit jaar op een paar Pride-evenementen opgetreden, uiteraard online, en dus begon ik een paar verschillende liedkeuzes te bedenken. Mijn publicist, Diana, en ik bleven liedjeskeuzes heen en weer sturen. Op een avond na de show van Alec stuurde ze me om 01.00 uur een bericht en zei: ‘Ik heb een idee.’ Ik zei dat ze het op me moest leggen. ‘Wat dacht je van een TikTok?’ Ik zei meteen dat ik zo down ben. We hebben het gefilmd tijdens het verjaardagsfeestje van haar man, waar iedereen zes voet bij elkaar vandaan zat in een achtertuin. Diana zei: “Waarom doen we het nu niet?” Dat was dat.

 

 

Maar je had het al gezegd in de show van Alec. Hoe ging dat naar beneden?

 

Alec, een vriend van mij, is een briljante acteur en geweldige activist. Hij deed een liefdadigheidsevenement om geld in te zamelen voor het Transgender Law Centre, en hij had me gevraagd om langs te komen om te praten. Hij had mijn show eerder gedaan en we zijn geweldige vrienden. Er is net iets gebeurd. Hij en ik ontmoetten elkaar op een homocruise, we waren allebei aan het optreden en hij was daar met zijn man. Ik werd ongelooflijk geïnspireerd door hun liefde. Ik sprak met hem op Instagram Live en ik voelde me ongelooflijk veilig. Hij had gezegd dat hij nooit twee heteroseksuele vrouwen had ontmoet op een homocruise – sprekend over mij en mijn moeder – en hij zei: “Maar ik weet niet hoe het nu is.” Deze golf kwam over mijn borst en ik kon de sensatie niet loslaten. Ik moest het er gewoon letterlijk uithalen. Het was ongelooflijk. Ik was een beetje verrast dat ik het deed, maar ik voelde me op dat moment goed.

 

Je was al omarmd door de gemeenschap, dus wanneer wist je dat je eigenlijk deel uitmaakte van de gemeenschap?

 

De LGBTQIA-gemeenschap heeft me omarmd sinds ik Hairspray kreeg. Ze verwelkomden me met open armen en ik voelde me al een deel van de gemeenschap. Voor mij duurde het lang. Ik wilde met vrouwen uitgaan en het was gewoon een moment in mijn leven waarin ik eindelijk echt klaar was om mezelf te zijn.

 

Heb je relaties gehad met vrouwen?

 

Ik heb. Ik had een ex-vriendin nu, maar we gingen niet uit elkaar op slechte voorwaarden. Ik vind haar geweldig. Ik zal haar altijd het beste wensen, maar het ging gewoon niet. Ze was een geweldige eerste vrouw om mee samen te zijn.

 

Hoe lang geleden was dat?

 

Het is sinds januari officieel voorbij.

 

Oh wow. Dus relatief nieuw.

 

Ja, het was, uh, het was gewoon dit jaar.

 

Nou, het spijt me van het uiteenvallen …

 

Nee, nee, nee, alles gebeurt met een reden. Ik zie nu wat de toekomst voor mij in relatie heeft, wie weet, maar ik ga niet slapen. Het is wat het is.

 

Niet te veel wrikken, maar was je tot dat moment alleen met mannen uitgegaan?

 

Nee, het is prima, dit is een goed moment om het record recht te zetten. Ik had een relatie met iemand die niet binair is, Dani. Iedereen heeft het in de media geplaatst en zei dat ze niet wisten of we nog samen zijn, en dat zijn we niet. We konden niet verder van elkaar verwijderd zijn. Dus laten we dat daar neerzetten. Ik ben alleenstaand. Ik ben met niemand. Ik ben bij mij en ik ben er dol op. Deze quarantaine heeft me echt meer in contact gebracht met mezelf. Ik zeg niet: “Oh, ik ben met mij”, alsof ik een ongelooflijk mens benwezen. Ik ben pas echt eindelijk afgestemd op mijn gevoelens. Ik vind het prima om solo te zijn en nu te rocken.

 

Had je gevoelens toen je opgroeide dat je homo was of was het iets dat de afgelopen jaren net opkwam?

 

Ik had de hele tijd gevoelens. Ik lette er misschien gewoon niet op, ik denk dat het was. Ik ben altijd een carrière-gedreven persoon geweest, dus mijn relaties waren iets waar ik niet veel zorg aan heb besteed.

 

Je was nog maar een tiener toen je Hairspray kreeg, dus had je tijd voor een groot liefdesleven?

 

Nee, ik werd voor het eerst verliefd op de set. Ik was 17. Anthony Carr was mijn eerste vriendje en hij zat in Hairspray. Hij was zo ongelooflijk waardevol in mijn coming out. Hij is er altijd geweest voor mij. Ik was nogal nerveus tegen hem omdat ik zoveel van hem hou en hem respecteer. Hij kon niet vriendelijker zijn en hij belt me ​​elke dag om me te controleren. Ik ben zo ontzettend dankbaar.

 

Hoe waren je eerdere relaties?

 

Mijn ervaringen waren niet altijd het meest positief, maar het had geen blijvende invloed op wat ik voor de toekomst wil. Ik behandelde huiselijk geweld in een van mijn relaties, maar ik heb dat niet in de weg gelaten. Ik ben vastbesloten open te zijn. Als het de bedoeling is dat ik met iemand afrek, geweldig. Als ik alleen moet gaan, is dat ook geweldig.

 

Aangezien we het record rechtzetten, las ik een aantal andere krantenkoppen over het feit dat je op Tinder bent of andere vriendjes hebt …

 

Ik ben! Ik zit op Tinder. Iedereen denkt dat ik het niet ben, maar dat is het wel.

 

Hoe is het op dit moment voor homoseksuele vrouwen?

 

Ik kreeg een Tinder-match van een meisje en haar eerste vraag was hoe het was om Zac Efron te kussen [lacht]. Ik dacht gewoon: “Hoe dacht je dat dat zou lukken, openend met die vraag? Dacht je dat we waanzinnig verliefd zouden worden? ‘ Ik schreef haar een heel leuk bericht terug met de woorden: ‘Hij is geweldig, dank je.’ Dat was dat [lacht]. Het is op dit moment zeker interessant in de datingwereld, maar ik ben nooit iemand geweest die een relatie moet hebben. Zelfs toen ik op de middelbare school zat, was dat niet mijn ding. Ik zie gewoon wat er komt. Weet je, ik ga er niet echt voor, maar ik gooi ook geen dingen weg als er iets geweldigs komt.

 

Je hebt je aankondiging ook op Twitter en Instagram geplaatst, waar je zoveel reacties van fans en voormalige collega’s hebt ontvangen. Hoe was het om de steun te zien? Gaydate kun je vinden op de site.

 

Mijn handen zijn niet gestopt met trillen. Ik heb gereageerd op mensen als Billie Jean King en Debbie Gibson – het is absoluut overweldigend de liefde en steun die mij is getoond. Ik voel me gewoon zo ongelooflijk gezegend. Ik ontmoette Billie toen ik op Pride-avond zong voor de [Los Angeles Dodgers]. Ik was toen nog niet helemaal uit en het borrelde in me op. Ik wilde haar vertellen hoeveel ik haar bewonderde omdat ze hier is en haar waarheid leeft. Toen ze me dat bericht stuurde, voelde ik me ongelooflijk gezien. Het ervaren van de uitstorting van liefde en steun schopt me totaal van mijn stuk. Ik ben overweldigd en gevloerd en bovenal dankbaar, op een goede manier overweldigd.

 

 

En van je Hairspray-medewerkers, Adam Shankman, Brittany Snow en anderen die je het beste wensen …?

 

Ik was het meest nerveus over mijn Hairspray-familie, denk ik. Horen van Adam en van Bretagne en mensen die ik zo ongelooflijk hoog vind, betekent meer dan ze ooit zullen weten. Ik was zo nerveus omdat ik niet wilde dat ze dachten dat ik iets voor ze verborgen hield. Ik was er toen nog niet klaar voor om het allemaal te publiceren.

 

Je hebt op veel Pride- en LGBTQ-evenementen opgetreden. Was je verscheurd om daar te zijn of maakte het dit proces gemakkelijker om zoveel vrienden in de gemeenschap te hebben?

 

Ja, liet ik niet de hele tijd hints vallen? Zoals Hans en Grietje overal broodkruimels laten vallen. De liefde en steun die ik van de gemeenschap heb gekregen, ik weet niet of ik het zo hard en op zo’n manier had kunnen doen zonder dat.

 

Wat is uw plan voor vooruitgang en activisme?

 

Het is ongelooflijk belangrijk om op te komen voor wat juist is en dat zal ik blijven doen door mijn verhaal te delen. Ik heb het allemaal in een boek gegoten dat ik tijdens de quarantaine heb geschreven. Het omvat alles – van Hairspray tot het huiselijk geweld in mijn leven. Ik schrijf wat ik weet en voor mij is het lang geleden. homo date is bekend.

 

Zoveel van uw werk heeft problemen met lichaamsbeeld en grootte aangepakt. De homogemeenschap wordt vaak bekritiseerd omdat ze lichaamstypen die niet steekproefomvang niet altijd verwelkomen – of op zijn minst promoten. Hoe voel je je daarover?

 

Dit is wat ik altijd heb gezegd sinds Hairspray: ons lichaam gaat veranderen. We worden allemaal oud. We zullen herinnerd worden vanwege ons hart, het goede dat we in de wereld hebben gedaan en het verschil dat we hebben gemaakt in het leven van mensen. Voor mij, ongeacht vorm, grootte, seksualiteit, etniciteit, verdien je het om geliefd en gerespecteerd te worden als mens. Plus-size vrouwen, inclusief ikzelf, we verdienen het om bemind te worden en als we dat willen doen in korte broeken, dan zullen we in korte broeken zijn. Het draait allemaal om elk lichaamy hun waarheden naleven en authentiek zichzelf zijn. Als je in liefde gelooft, moet je in liefde voor alle mensen geloven. Gewicht is voor mij iets waar ik duidelijk mijn hele leven mee te maken heb gehad, maar het heeft me nooit gedefinieerd.

 

Heb je een homo-rolmodel?

 

Eerlijk gezegd is er één persoon waar ik enorm naar opkijk en het is onze choreograaf, Jamal Sims. Hij leeft zijn waarheid en hij is een prachtige ziel van binnen en van buiten en ik kijk tegen hem op. Ook vrienden als Shangela, Dot Marie Jones, Billie Jean King en Melissa Etheridge. Haar muziek bracht me op eigen benen. Ik heb ‘I’m the Only One’ meer gezongen dan ze waarschijnlijk had bedoeld.

 

Waar werk je nu aan?

Ik werk aan veel dingen qua carrière. Een tijdlang had ik niet de meeste doorzetters achter me en nu wel. Ik voel me ongelooflijk gezegend dat ik ze heb. Ik ben ook begonnen met het ontwikkelen van mijn eigen projecten. Ik heb een pitch geschreven die zich in een zeer vroege ontwikkelingsfase bevindt en een vriend van mij heeft ook iets voor ons geschreven. We kruisen onze vingers en bidden dat de goede heer hierboven ons hoort, waar ze ook is.

 

Wat is het eerste dat u wilt doen als deze lange periode van isolatie voorbij is, nu u er niet meer bent en trots op bent?

 

Eerlijk gezegd wil ik mijn beste vriend van 17 jaar knuffelen. Hij is een homoseksuele man die met zijn man en hond in Harlem woont. Alles wat ik wil doen is mijn armen om hem heen slaan en zijn baardje krabben zoals ik altijd doe. Ik ben nog nooit zo trots geweest om zijn beste vriend te zijn.

 

Heb je van John Travolta gehoord?

Ik heb. Ik wilde niet dat de persoon die mijn moeder speelde, dit van iemand anders moest weten. Ik voelde de behoefte om het hem zelf te vertellen, dus sms’te ik hem en we hadden een leuk gesprek. Ik hou van hem met heel mijn hart. Ik had niet meer de eer kunnen hebben om zijn dochter te spelen. Hij is een van de mooiste mensen die je ooit zult ontmoeten.