Verzekeren

Welke manieren zijn er beschikbaar om spullen in en om je huis gemakkelijk te verzekeren tegen schade

August 30, 2020

Een inboedelverzekering beschermt uw huis en persoonlijke eigendommen tegen verlies of schade door brand, diefstal, vandalisme, natuurgeweld, rellen, oorlogsvoering en andere oorzaken. Onderdelen die verzekerd zijn door een typische polis zijn onder andere:

* Uw woning

* Diverse andere structuren op uw terrein, zoals een schuur of een poolhouse

* Andere items op uw terrein zoals een sprinklerinstallatie, bomen of struiken

* Uw persoonlijke bezittingen – kleding, consumentenelektronica, meubels, huishoudelijke apparaten, linnengoed, gereedschap, enzovoort.

Bovendien bieden de polissen bescherming tegen aansprakelijkheid voor het geval iemand gewond raakt tijdens een bezoek aan uw huis, en ze betalen ook uw rekeningen wanneer uw huis beschadigd is en u ergens anders moet gaan wonen.

Het totale bedrag van de verzekering die u nodig hebt

Om erachter te komen hoeveel verzekering u voor uw huis moet hebben, vermenigvuldigt u de vierkante meters van uw huis met de bouwkosten per vierkante meter in uw gemeenschap. Het totale bedrag dat u bedenkt is het bedrag dat het kost om uw huis te herbouwen.

Daarnaast moet u beslissen hoeveel dekking u voor uw persoonlijke bezittingen wilt kopen. Bijna alle bedrijven stellen automatisch de dekking voor persoonlijke bezittingen vast op 50-70% van het bedrag van uw woningverzekering, maar u kunt het hoger instellen. Om erachter te komen hoeveel dekking je nodig hebt, maak je een inventarisatie van je persoonlijke bezittingen om te weten hoeveel het je zal kosten om ze te vervangen. Let op, wil je dingen aan je huis verzekeren? Maak dan gebruik van een opstalverzekering of woonverzekering.

De prijs van de woningverzekering

De standaardkosten van de verzekering voor huiseigenaren verschillen afhankelijk van tal van factoren, waaronder:

* De prijs van uw huis

* De locatie van uw woning

* Het bedrag van het eigen risico van de verzekering dat u kiest

* Unieke eigenschappen in uw huis die uw kosten verhogen, zoals antiek of hoogwaardige bouwmaterialen

* Veiligheidskenmerken zoals brandblussers, rookmelders en sprinklerinstallaties binnenshuis die u korting geven op uw verzekeringstarief.

* Veiligheidskenmerken zoals dead-bolt sloten, raamsloten, en inbraakalarmen die ook uw kortingen op uw verzekeringstarief zullen geven

Het bedrijf dat je uiteindelijk oppakt heeft ook invloed op de prijs die je betaalt. De prijs voor exact hetzelfde beleid kan honderden, zelfs duizenden dollars verschillen van het ene bedrijf tot het andere, dus je moet rondkijken om de beste prijs te krijgen.

Waar kan ik tarieven van verzekeringen vergelijken?

De eenvoudigste manier om de tarieven van het ene bedrijf naar het andere te controleren is door een bezoek te brengen aan een site waar je verzekeringen vergelijken makkelijk kunt regelen. Op deze websites voert u informatie in over uw huis en uw eigen verzekeringseisen om offertes te ontvangen van tal van verzekeringsmaatschappijen met een A-rating die voor uw bedrijf bieden. Het invullen van de vragenlijst en het ontvangen van uw offertes neemt slechts enkele minuten in beslag en u zult verbaasd zijn hoeveel u bespaart.